Ajankohtaisarkisto

Sisäilmaongelmia sairaalan C-osalla

Ilkka-lehti kirjoittaa keskussairaalan C-osan sisäilmaongelmista. Pahiten oireilevat 0-kerroksessa työskentelevä apuvälinekeskuksen henkilökunta. Lastenpoliklinikka on siirtynyt rakennusosasta väliaikaistiloihin jo aikaisemmin, nyt etsitään väistötiloja myös apuvälinekeskukselle.

Lue lisää


Sote- ja maakuntauudistustyö Etelä-Pohjanmaalla jatkuu

Yhteinen Etelä-Pohjanmaa -uutiskirje 3/2017

Lue lisää


KESÄN SULUT

Sairaanhoitopiirissä on juhannuksen aikana suljettuna 69 sairaansijaa. Heinäkuussa enimmät sulut ajoittuvat viikolle 29.

Lue lisää


HUOM! Muutos sairaanhoitopiirin matkapuhelinnumeroissa.

Sairaanhoitopiirin ja Seinäjoen keskussairaalan matkapuhelinnumerot ovat muuttuneet toukokuussa, eivätkä vanhat 044 415-alkuiset numerot enää toimi. Kaikki uudet numerot ovat 050 474-sarjaisia, joissa viimeiset neljä numeroa ovat samat kuin vanhassa numerossa. Esimerkiksi jos vanha matkapuhelinnumero on ollut 044 415 4111, on uusi numero 050 474 4111. Sairaanhoitopiirin vaihdenumero on 06 415 4111, josta voi tiedustella henkilöiden matkapuhelinnumeroja.

Lue lisää


MATKAPUHELINNUMEROT MUUTTUVAT 10.5.2017

Kaikki sairaanhoitopiirin ja Seinäjoen keskussairaalan työntekijöiden 044 415....-alkuiset matkapuhelinnumerot vaihtuvat 050 474....-sarjaisiksi. Uudet numerot tulevat voimaan 10.5.2017. Puhelinvaihteemme vastaa numerotiedusteluihin 06 415 4111.

Lue lisää


Lasten ja nuorten poliklinikka toimii väistötiloissa

Lasten ja nuorten poliklinikan tilat keskussairaalan 2. kerroksessa menevät remonttiin sisäilmaongelmien takia. Korjaussuunnittelu on käynnissä. Toistaiseksi poliklinikka toimii väistötiloissa b-parakissa, jonne käynti tapahtuu sairaalan 2. kerroksesta (neuvontaa vastapäätä).

Lue lisääEtelä-Pohjanmaalla tuberkuloosiseulonnat jatkuvat

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin tammikuussa tartuttava keuhkotuberkuloosi, jonka vuoksi selvitettiin altistumista lähipiirissä, päiväkodissa ja Koulutuskeskus Sedussa. Kontaktiselvitykset jatkuvat edelleen.

Lue lisää


Sairaanhoitopiiri aloittaa lasten ja nuorten kotisairaalatoiminnan

Tammikuun kolmannella viikolla starttaava lasten ja nuorten kotisairaalatoiminta on uusi palvelu, jolla helpotetaan perheen arkea lapsen sairastaessa. Sairaan lapsen hoito aiheuttaa perheille monesti paljon huolta ja järjestelyjä. Joskus useamman lapsen perheissä voi jopa molempien vanhempien poissaolo työstä olla tarpeen. Kotisairaalan avulla pystytään helpottamaan perheen arkea, vähentämään sairaalamatkoja ja -päiviä ja vähentämään myös sairaalainfektioita, kun hoito tapahtuu lapsen kotona.

Lue lisää


SosiaaliHyvis käyttöön Etelä-Pohjanmaalla

Sosiaalihyvis eli sosiaalipalvelujen sähköinen asiointi otetaan marraskuussa käyttöön Etelä-Pohjanmaalla viidessä sosiaalitoimen yksikössä: kuntayhtymä Kaksineuvoisessa, Lapuan perusturvakeskuksessa, Järvi-Pohjanmaan perusturvassa, Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymässä sekä JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymässä Kurikan alueella.

Lue lisää


Heijastin heilumaan!

Hämärän ja pimeän aikaan liikuttaessa heijastin auttaa näkymään - jopa seitsemän kertaa niin kaukaa kuin ilman heijastinta. Liikenneturvan seurantojen mukaan joka toiselta suomalaiselta heijastin vielä uupuu. Valtakunnallisen heijastinpäivän 1.10. yhteydessä käynnistyvällä kampanjalla Liikenneturva kannustaa polkaisemaan heijastinkauden käyntiin viimeistään nyt

Lue lisää


Telelääketieteen osaamiskeskus Seinäjoelle

Seinäjoelle avataan syyskuussa telelääketieteen osaamiskeskus osana EU-rahoitteista Nordic Telemedicine Center-hanketta. Keskuksen ovet ovat avoinna yleisölle ke 21.9. klo 14-18. Keskus sijaitsee Terveysteknologiakeskus Mediwestin 2. kerroksessa, os. Koskenalantie 16.

Lue lisää


Sairaanhoitopiirin toiminnanjärjestelyt ja kesäsulut

Kesä sulkee jonkin verran sairaalan osastoja ja aiheuttaa toiminnan supistuksia muutamilla osastoilla ja poliklinikoilla. Kiireelliset ja päivystysluonteista hoitoa vaativien potilaiden palvelut turvataan sulkujenkin aikana.

Lue lisää


Hope-kuulumisia Irlannista

Toinen sairaanhoitopiiriläinen, joka tänä vuonna osallistuu Hope-vaihtoon on opetusylihoitaja Merja Sankelo. Hänen vaihtonsa suuntautuu Irlantiin. Kahden ensimmäisen viikon kuulumiset voit lukea tästä.

Lue lisää


Hope-vaihdossa Skotlannissa, osa 3

Hope-vaihto-ohjelmaan kuului myös tutustuminen avohoitoon ja sosiaalityöhön.

Lue lisää


Hope-vaihdossa Skotlannissa, osa 2

Minna Laitilan Hope-vaihdon aikana myös pieni kokemusasiantuntijaryhmä vieraili Skotlannissa.

Lue lisää


HOPE-vaihdossa Skotlannissa, osa 1

Ylihoitaja Minna Laitila psykiatrian toimintayksiköstä on parhaillaan HOPE-vaihdossa Skotlannissa tutustumassa paikalliseen mielenterveystyöhön. Alta voit lukea Minnan kuulumisia reissulta.

Lue lisää


7.4.2016 Asiakasraati aloitti toimintansa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin asiakasraati kokoontui ensimmäisen kerran 5.4.2016. Mukana on sopivasti eri-ikäisiä miehiä ja naisia koko maakunnan alueelta. Tervetuloa raatilaiset, mielipiteenne on meille hyvin tärkeä!

Lue lisää


Sairaalan alueen kulkureiteissä muutoksia rakennustyömaiden vuoksi

Keskussairaalakiinteistössä on menossa useita peruskorjaus- ja rakennustyömaita. Rakentaminen aiheuttaa jonkin verran melua ja kulkureittien muutoksia sairaalan sisällä ja ulkona.

Lue lisääUusi hankeyhteistyö

Sairaanhoitopiiri mukana Smart Wireless Cable -hankkeessa

Lue lisää


6.11.2015 Tietoa kausi-influenssasta

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Lue lisää


9.10.2015 UNA-hanke

UNA tähtää laajassa yhteistyössä sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmäkokonaisuuden määrittelyyn

Lue lisää


SUURONNETTOMUUSHARJOITUS KESKUSSAIRAALASSA

Seinäjoen keskussairaalassa harjoiteltiin suuronnettomuustilannetta. Henkilökunta sai täyshälytyksen 8.10.2015 klo 9.10 aamulla.

Lue lisää


23.6.2015 Alueellinen haavakoulutuspäivä 9.11.2015

Alueellinen haavakoulutus, joka on suunnattu haavapotilaita hoitavalle ammattihenkilöstölle – erityisesti kotisairaanhoidolle, kotihoidolle yms. Seinäjoen keskussairaalan isossa auditoriossa.

Lue lisää


20.5.2015 Osastonylilääkäri Satu Sandellin väitöstilaisuus

LL Satu Sandellin neurologian alan väitöskirja DNAJB6-mutated LGMD1D – The Clinical Phenotype tarkastetaan 22.5.2015. Väitöstilaisuus järjestetään Seinäjoella Terveysteknologiakeskus Mediwestin auditoriossa klo 12. (os. Koskenalantie 16, Seinäjoki). Vastaväittäjänä toimii professori Kari Majamaa Oulun yliopistosta ja kustoksena professori Bjarne Udd Tampereen yliopistosta.

Lue lisää


5.5.2015 Pohjanmaa-hankkeen 2005-2014 juhlaseminaari

Pohjanmaa-hankkeen juhlaseminaari keräsi mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntijoita yhteen kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista teemoista. Seminaariesitykset löydät täältä.

Lue lisää


23.4.2015 Hyvis – sähköisen asioinnin alusta

Hyvis on terveydenhuollon sähköisen asioinnin alusta ja verkkoportaali. Sivuston kautta pääset kirjautumaan OmaHyvikseen ja näin käyttämään alueellamme olevia sähköisiä terveydenhuollon palveluita. Sähköiset palvelut ja asiointimahdollisuudet lisääntyvät ja laajentuvat jatkuvasti Etelä-Pohjanmaan alueella niin perusterveydenhuollossa kuin erikoissairaanhoidossa.

Lue lisää


20.1.2015 Pohjanmaa-hankkeen 2005-2014 juhlaseminaari

Juhlaseminaari pidetään Seinäjoella 25.-26.3.2015. Juhlistamme yhdessä Pohjanmaa-hankkeen 2005 – 2014 mittavaa taivalta ja mielenterveys- ja päihdetyön merkittävää edistymistä maassamme viimeisen vuosikymmenen aikana. On juhlien aika. Tervetuloa!

Lue lisää


6.11.2014 Työhyvinvointi kuuluu kaikille

6.11.2014 - Työhyvinvoinnin teemat syksy 2014-kevät 2015.

Lue lisää


1.9.2014 Uusi katuyhteys avattu Y-talolle

Uusi katuyhteys Y-talossa toimiviin terveyskeskukseen ja keskussairaalaan on avattu yleiselle liikenteelle.

Lue lisää


20.3.2014 Välittämisen koodi -projektin tiedotustilaisuus

Välittämisen koodi -projektin tiedotustilaisuus pidettiin 20.3.2014 Terveysteknologiakeskus Mediwestissä Seinäjoella.

Lue lisää


10.3.2014 Sairaanhoitopiirin kappelitilat

Sairaanhoitopiirin kappelitilat ovat valmistuneet Y-taloon ja vainajien nouto on siirtynyt kantasairaalan puolelta uusiin tiloihin. Uudet tilat palvelevat myös Y-talossa toimivaa Seinäjoen terveyskeskusta.

Lue lisää


3.3.2014 eResepti käyttöön Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ja alueen julkisen terveydenhuollon organisaatioissa siirrytään eReseptin käyttöön valtakunnallisen aikataulun mukaisesti porrastetusti 1.10.2012 - 1.3.2013 välisenä aikana. Yksityinen terveydenhuolto liittyy eReseptin käyttäjäksi oman aikataulunsa mukaan viimeistään huhtikuulla 2014.

Lue lisää