Laboratorion ajanvarausjärjestelmä


Laboratorion sähköinen ajanvaraus on tarkoitettu niille kansalaisille, joille on tehty lähete laboratoriotutkimuksiin Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueen perusterveydenterveydenhuollon organisaatioista tai Seinäjoen Työterveydestä.

 Ajanvarausohjelman kautta on mahdollista varata sekä muuttaa aikoja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueen terveyskeskusten laboratorioihin ja Seinäjoen keskussairaalan Y-näytteenottoon.

 Sähköistä ajanvarausta käytetään omahyvis-palvelun kautta. Sen käyttämiseen tarvitset pankkitunnuksen tai mobiilivarmennetunnuksen, joiden avulla käyttäjä tunnistetaan luotettavasti.

 Ohjelman käyttö lyhyesti

  • Paina tämän sivun oikeassa reunassa olevaa linkkiä Laboratorion ajanvaraus.
  • Ohjelma kysyy, hyväksytkö tietojesi hakemisen väestötietojärjestelmästä, valitse Hyväksyn.Valitse tunnistustapa: mobiilivarmenne tai pankkitunnistus.
  • Ensimmäisellä kerralla tunnistautumisen jälkeen käyttäjä tekee sähköisen asioinnin sopimuksen, joka hyväksytään vain yhden kerran.
  • Lisäksi ensimmäisellä kerralla käyttäjä täydentää ja tallentaa Omat tiedot yhden kerran. Seuraavilla kerroilla järjestelmä vie vahvan tunnistautumisen jälkeen suoraan omahyviksen etusivulle
  • Omahyviksen etusivulta valitaan Sähköinen ajanvaraus –linkki tai ylhäältä Ajanvaraus-välilehti, jonka jälkeen käyttäjä voi varata ja muuttaa ajanvarauksia valitsemalla Laboratorion ajanvaraukset.

 Mikäli sähköisessä ajanvarauksessa on ongelmaa, voit soittaa laboratorioiden ajanvaruspuhelimiin arkipäivisin maanantaista perjantaihin. 

Laboratorioiden ajanvarauspuhelimet (pdf) (10.7 KB)

Ajanvarausohjelmaan pääsee myös sivulta www.hyvis.fi.