Astma- ja allergiapoliklinikka

Astma- ja allergiapoliklinikkalla hoidamme astmaa, muita keuhkosairauksia sekä allergioita että atooppista ihottumaa sairastavia lapsia. Astmahoitaja tekee tarvittavat astmatutkimukset ennen lääkärin vastaanottoa. Mahdollinen ohjaus ja neuvonta toteutetaan lääkärin vastaanoton jälkeen. Lasten astma- ja allergiayksikössä tehdään keuhkojen toimintakokeita (vapaan juoksun rasituskoe, virtaustilavuusspirometria ja bronkodilataatiokoe, typpioksidianalyysi, koti-PEF-seuranta). Osa keuhkojen toimintakokeista tehdään kliinisen fysiologian yksikössä.  Ihotaudeilla tehdään astmadiagnoosin tueksi ihopistotestit (prick). Lasten astma- ja allergiayksikössä annetaan siedätyshoitoja siitepölyallergiasta kärsiville lapsille.

Lasten ja nuorten allergiayksikössä toimii hoitajapoliklinikka, jossa toteutuu astmaa ja allergiaa sairastavan lapsen/nuoren ja hänen perheensä kokonaisvaltainen hoidon ohjaus ja seuranta. Astmaohjaus toteutuu diagnoosin varmistuttua ja siedätyshoitokontrollit vuosittain. Erikoissairaanhoidossa annettavat rokotukset toteutetaan hoitajapoliklinikalla.

Ruoka-allergiaepäilyssä suoritetaan tarvittaessa ihopistotesti (prick), verikokeet ja eliminaatio-altistus. Nämä tutkimukset määrätään lapsille yksilöllisesti oireiden perusteella. Oireita hoidetaan lapsen sopivalla ruokavaliolla (ruoka-allergiset), ihonhoidolla ja lääkityksellä. Lisäksi lapsen hoitoon osallistuvat tarvittaessa mm. ihotautipoliklinikka, ravitsemusterapeutti, puheterapeutti ja sosiaalityöntekijä (Kelan etuudet).

Päivän kulku Allergisten lasten Päiväsairaalassa

Ruoka-ainealtistukset päiväsairaalassa

 

Ohje juoksurasitukseen tulevalle[1] (doc) (52 KB)

VTS+BR Spirometria[1] (doc) (54 KB)

Typpioksidimittaus Lastentaudit[1] (doc) (58.5 KB)

Siitepölyallergia[1] (doc) (81 KB)

Rasitusimpulssioskillometria[1] (doc) (55.5 KB) = IOSR

Potilasohje Prick-testeihin tulevalle[1] (doc) (51.5 KB)

Ohje rokotukseen tuleville lapsille vanhemmille[1] (doc) (54.5 KB)


Postiosoite

Hanneksenrinne 7
60220 Seinäjoki

Käyntiosoite:

C-osa 2.kerros
(Kartat ja ajo-ohjeet)

Puhelin:

06 415 4568

Faksi:

06 415 4963