Ortopedian poliklinikka

Ortopedian poliklinikalla järjestetään erikoissairaanhoidon avohoitopalveluita ortopedisille, traumatologisille, käsikirurgisille ja neurokirurgisille potilaille. Kirurgian ja ortopedian poliklinikka sijaitsee kantasairaalan 0-kerroksessa, D-osassa. Käynti poliklinikalle tapahtuu Kantasairaalan pääoven tai Y-talon kautta.

Poliklinikka toimii ajanvarauspoliklinikkana, jonne tullaan lääkärin lähetteellä. Poliklinikalla erikoislääkäri arvioi lähetetietojen perusteella hoidon tarpeen ja kiireellisyyden sekä tekee alustavan hoitosuunnitelman. Kiireelliset potilaat saavat ajan noin kuukauden kuluessa lähetteen saapumisesta, muille lähetetään ilmoitus lähetteen saapumisesta, ja poliklinikka-ajan he saavat myöhemmin.

Poliklinikalla potilaan vastaanottaa lääkäri-hoitaja työpari, tarvittaessa asiantuntijasairaanhoitaja. Usein tarvitaan myös laboratorio ja/tai röntgentutkimuksia. Monet poliklinikalle tulevat potilaat tarvitsevat leikkaushoitoa (ks. Ortopedian toimintayksikön etusivu; leikkausaika). Leikkauksen/toimenpiteen jälkeen kontrollit järjestetään useimmiten poliklinikalla

Tavallisimmat poliklinikan potilasryhmät ja toiminnot

Vastaanottotoiminta: jalkakirurginen, käsikirurginen, neurokirurginen, nivelrikko- ja tekonivel-, olkapää-, polvi-(tähystys), selkäkirurginen ja traumakirurginen (tapaturma) potilas. Kipsauspotilaat. Asiantuntijasairaanhoitaja/nivelrikko/tekonivelpotilaan asiantuntijahoitaja/endoproteesihoitaja.

Poliklinikan lääketieteellisistä palveluista vastaavat erikoisalojen osastonylilääkärit. Lääkäreiden lisäksi poliklinikalla työskentelee sairaanhoitajia, sihteereitä ja lääkintävahtimestarit. Hoitotyössä kehittämisen painopistealueena ovat potilaan ja läheisen ohjaaminen ja tiedon anto.


Yhteystiedot

Postiosoite

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Ortopedian poliklinikka

Hanneksenrinne 7

60220 Seinäjoki

Puhelin

 

 

 

 

 

 

 

Faksi

06 415 4540 arkisin klo 8.30-11.30 (sihteeri)

Poliklinikkahoitoon ja tutkimuksiin liittyvät tiedustelut:

06 415 4716 arkisin 8.30 - 11.30

Poliklinikka-aika ilmoitetaan postitse.

Leikkausjonohoitaja

06 415 5185  arkisin klo 8.30 - 11.30

Leikkausaika ilmoitetaan postitse/puhelimitse

 

06 415 4395


Vastuuhenkilöt

Ks. sivu henkilöstö


Käyntiosoite

D-osa 0.krs

Kartat ja ajo-ohjeet