Fysioakustinen hoito

Fysioakustinen hoito on eräs musiikkiterapian menetelmä. Hoitoa antavat musiikkiterapeutti ja muut matalataajuisen äänivärähtelyhoidon erikoistumiskoulutuksen saaneet terveydenhuoltoalan ammattilaiset.

Fysioakustisessa hoidossa käytetään hyväksi tietokoneohjattua matalataajuista (27-113Hz) siniaaltoääntä. Laitteisto on asennettu ergonomiseen hoitotuoliin, jonka sisällä on kuusi kaiutinta. Laitteiston avulla kehoon johdetaan äänivärähtelyä, joka resonanssi-ilmiön vaikutuksesta saa aikaan kudosten värähtelyä äänen mukana. Fysioakustinen hoito toteutetaan yksilöllisenä sarjahoitona.

Useat tutkimukset osoittavat, että oikein valitulla värähtelytaajuudella on rentouttava, kiputiloja lievittävä sekä aineenvaihduntaa ja verenkiertoa vilkastuttava vaikutus. Myönteisiä tuloksia on saavutettu mm. niska-hartiakipuihin, tuki- ja liikuntaelinsairauksiin, päänsärkyyn ja migreeniin, unihäiriöihin, kivunlievitykseen, neurologisiin sairauksiin, Fibromyalgiaan, Sjögrenin syndroomaan ja erilaisiin reumoihin.

Lääkäri tekee pyynnön/lähetteen fysioakustiseen hoitoon MUSA -näkymälle. Fysioakustisen hoidon antaja kirjaa palautteen hoidon toteutumisesta MUSA -näkymälle.

Vastuuhenkilö

vastuuyksikköjohtaja Virpi Tuomi