Keuhkosairauksien toimintayksikkö

Keuhkosairauksien toimintayksikköön kuuluu keuhkosairauksien poliklinikka ja keuhko- ja infektiosairauksien osasto A31.

Polikliiniset tutkimukset tapahtuvat lähetepoliklinikalla, johon pääsy vaatii lääkärin lähetteen ja ajanvarauksen. Keuhkosairauksien diagnostiikka tapahtuu lähetteiden perusteella etukäteen tehtyihin tutkimussuunnitelmiin. Työskentely poliklinikalla perustuu lääkäri - hoitaja -työparityöskentelyyn.
Hengityksen tukemiseen käytettävien laitehoitojen seuranta sekä siedätyshoidot tapahtuvat pääosin asiantuntijasairaanhoitajan vastaanotoilla.

Merkittävä osa yksikön toimintaa ovat keuhkosairauksien tutkimisessa tehtävät toimenpiteet, kuten esimerkiksi keuhkoputkien tähystys (bronkoskopia) sekä keuhkopussin näytteenotot (pleurapunktio) sekä keuhkopussin tähystykset (pleuroskopia).

Osasto A31 on keuhko- ja infektiosairauksien osasto, joka vastaa keuhko- ja infektiosairauksia sairastavien tutkimuksista ja hoidoista. Osastolla on yhteensä 23 potilaspaikkaa, joista 13 on tarkoitettu keuhkopotilaille ja 10 infektiopotilaille. Tämän lisäksi osastolla on toimenpidehuone. Osastollamme tutkitaan ja hoidetaan potilaita, joilla on mm. keuhkoahtaumatauti (KAT), hengitystieinfektio, astma, tuberkuloosi, keuhkosyöpä. Infektiosairauksista mm. virtsatieinfektio, sepsis, erysipelas (ruusu) ja tulehtuneet haavat sekä Multiresistentit bakteerit (MRSA; ESBL) ovat yleisempiä.

 

Toiminnasta vastaa monipuolinen keuhko- ja infektiosairauksien hoitoon perehtynyt henkilökunta.

Keuhkosairauksien poliklinikka ja keuhko- ja infektiosairauksien osasto A31 muodostavat vahvan osaamisalueen ja hyvän oppimisympäristön opiskelijoille.

 


Toimintayksikköjohtaja

ylilääkäri Hannu Kankaanranta, LT, dosentti, keuhkosairauksien ja allergologian, kliinisen farmakologian ja lääkehoidon erikoislääkäri

Osastonhoitaja

Anne Heinonen, vuodeosasto A31

Osastonhoitaja

Anne Suvanto, keuhkopoliklinikka

 

 


 


Postiosoite

Hanneksenrinne 7

60220 Seinäjoki

Yleiset puhelinnumerot


Keuhkopoliklinikka

06 415 4834

Keuhko- ja infektiosairauksien osasto A31

06 415 5370


Faksi

06 415 4989

 

sähköposti: etunimi.sukunimi@epshp.fi


Päivitetty: 11.10.2016