Mukana_Kärkihankkeessa_tunnukset_FI_lila_5757
Vesote-Epshp -logo_pienempi

Blogissa kerrotaan VESOTE-hankkeen etenemisestä sekä julkaistaan blogikirjoituksia hankkeen kannalta keskeisistä ja mielenkiintoisista teemoista.


26.6.2018 11.58Maakuntamatkalla elintapaohjauspalveluketjujen kehittämistyössä

road-395854_640Vappusimat ja tippaleivät oli juuri ehditty nauttia, kun aloitin työt Aksilassa hyppäämällä tutkijankammiosta VESOTE-hankkeen liikkuvaan junaan vielä sen loppumetreille. 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


1.6.2018 10.49VESOTE-hankkeesta päivitystä ravitsemuksen osaamiseen ja ryhmänohjaukseen

kasvikset_studio_juha_sorri
Kuva: KKI-ohjelma/Studio Juha Sorri

Valmisteilla oleva Sote-maakuntauudistus ja muuttuva yhteiskunta haastavat moniammatilliset työntekijät pohtimaan omaa osaamistaan ja työn tekemisen tapaansa. Resurssinäkökulmasta asioita odotetaan tehtävän tehokkaasti ja vaikuttavasti. Toisin sanoin oikeita asioita tehdään oikeaan aikaan asiakkaiden ja asukkaiden ravitsemukselliset tarpeet huomioiden.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


14.12.2017 9.30Hankelennon puoliväli

joulublogi
Työparini Carita Liljamo on osuvasti kuvaillut hankkeiden elämää linnun lennoksi, joka erilaisten kieppien ja kaarrosten kautta kuitenkin lopulta vie eteenpäin - ja kohti määränpäätä. Olemme VESOTE-hankkeessa saavuttamassa hankkeen puolivälin. Voikin ilmailutermejä käyttäen todeta, että olemme saavuttaneet varsin vakaan matkalentokorkeuden ja alkumatkan turbulenssit ovat  takanapäin.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


19.9.2017 9.00LIIKUNTANEUVONTAA SUUPOHJAN ALUEELLA

Liikuntaneuvonta3-KKI-ohjelma-Jiri-Halttunen
Kuva: KKI-ohjelma/Jiri Halttunen
Väestön liian vähäinen liikunta tuo terveyshaittoja ja kustannuksia yhteiskunnalle. Toimivalla tavalla toteutettu liikuntaneuvonta on keino, jolla vähän liikkuvat kansalaiset tavoitetaan ja kannustetaan heitä liikunnan lisäämiseen.

Suupohjan alueella ( Kauhajoki, Isojoki, Karijoki, Teuva ) liikuntaneuvontaa on toteutettu nyt vuoden 2017 alusta lähtien. Liikuntaneuvontahankkeen hallinnoinnista, koordinoinnista vastaa PLU ry. Pääyhteistyökumppanina toimivat Kauhajoen kaupungin vapaa-aikapalvelut sekä Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


19.6.2017 14.55MITEN RAVITSEMUS NÄYTTÄYTYY VESOTE-HANKKEESSA?

piirakka
Etelä-Pohjanmaan väestön merkittävimpiä ongelmakohtia ovat liikkumattomuus ja ylipaino. Kuinka näihin asioihin voidaan puuttua tilanteen korjaamiseksi? Nykyään ihmiset ovat hyvin tietoisia siitä, mitä ja miten pitäisi syödä ja kuinka paljon liikkua, mutta miksi silti edelleen ylipainoisten osuus väestöstä on suuri. 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


14.6.2017 10.15HÄMMENNYSTÄ VASTAANOTOLLA

laptop-1385702_1920bElettiin 2000-lukua ja Etelä-Pohjanmaallakin oli käynnissä diabeteksen ehkäisyn ja hoidon kehittämisohjelma Dehko eli Tyypin 2 diabeteksen ehkäisyohjelman toimeenpanohanke.  Kolmen pienen pojan äitinä varasin ajan lääkärille niska- ja hartiaseudun kiputilan vuoksi. Vastaanotolla lääkäri yritti ystävällisesti keskustella omahoidon merkityksestä (erityisesti painonhallinnassa) työntäen lopuksi käteeni liikkumisreseptin ja toivottaen hyvää päivän jatkoa.

Lue lisää | 1 Kommentti | Kommentoi


6.6.2017 7.45UNELMANA HYVINVOIVA ETELÄPOHJALAINEN

mediwest24_pienempi
Nousin Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon ja terveyden edistämisen yksikön portaita ylös ensimmäisen kerran syksyllä 2014. Liikuntalääketieteen opintoihin sisältyneen harjoittelun aikana heräsi kysymys: miten ihmiset meidän alueella ohjautuvat liikuntaneuvontaan? Tutustuttuani erilaisiin liikuntaneuvonnan toimintamalleihin syttyi unelma alueellisen liikuntaneuvonnan palveluketjun rakentamisesta myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


#hyte
#vesote
#elintapaohjaus #hyvätkäytännöt