Yhteinen keittiö -hanke 2017-2018

Yhteinen_keittiö_uusi_kuva

Uusi toimintakulttuuri vahvistamaan osallisuuden kokemusta ja vähentämään yksinäisyyttä

Kärkihanke_logoYhteinen keittiö -hanke toteuttaa hallituksen Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta –kärkihanketta vuosina 2017 -2018. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa yhteisöllisyyttä erilaisilla toiminnoilla ja tarjota kaikille mahdollisuus yhdessä toimimiseen ja mielekkääseen tekemiseen matalan kynnyksen periaatteella. Yhteinen terveellisen ruoan suunnitteleminen ja valmistamisen sekä yhteinen ateriointi voivat olla osa yhteisen keittiön toteutusta pääpainon ollessa yhteisöllisessä kohtaamisessa. Hankkeen tavoitteena on myös lisätä terveitä elintapoja, arjessa selviytymistä sekä vähentää ruokahävikkiä. Yhteisen keittiön tarkoituksena on luoda uusi toimintakulttuuri, joka perustuu useiden toimijoiden yhdessä tekemiseen.

Hanke toteutetaan monien eri tahojen yhteistyönä ja se alkaa viidellä pilotilla (Tampere, Seinäjoki, Lahti, Porvoo ja Vihti) ja laajenee hyvien käytäntöjen levittämisellä ja juurruttamisella vähintään 36 paikkakunnalle 18 maakunnassa vuoteen 2018 mennessä. Etelä-Pohjanmaan alueellisen hankkeen pilottikeittö on tällä hetkellä Toimintojen talo Seinäjoella. Ihmisiä yhdistävää toimintaa tullaan laajemmin levittämään maakuntaan aktiivisen kylätoiminnan kautta.

Seinäjoen pilotin hankekumppaneina toimivat Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Seinäjoen kaupunki. Lisäksi valtakunnallisen, Kirkkohallituksen koordinoiman hankkeen kautta yhteistyökumppaneita ovat myös Marttaliitto, Maa- ja kotitalousnaiset sekä Ehyt ry. Lisäksi hanke tekee alueellista oppilaitosyhteistyötä.

Tiedote_YK-hanke_kevät 2018 (docx) (13.6 KB)


logot_yhteinen-keittio-vaaka

logot_yhteinen-keittio-slogan

EPSHP_logo2Seinäjoki_logo3


Aksila_tunnus_RGB_96_300px_valk

Lisätietoja:

Aluekoordinaattori, kehittämissuunnittelija
Julia Sillanpää
Puh. 050 474 2858 
julia.sillanpaa@epshp.fi

Yhteinen keittiö –hankkeen löydät myös Facebookista!


Seinäjoen pilottikeittiön Toimintojen talon toimintaan pääset tutustumaan täältä!

Toimari Logo värillinenLöydät meidät myös Facebookista @yhteinenEP ja Instagramista @yhteinenkeittiöEP