logot_yhteinen-keittio-vaaka
Kärkihanke_logo

Yhteinen keittiö -blogi

Blogissa kerrotaan Yhteinen keittiö -hankkeen etenemisestä sekä julkaistaan blogikirjoituksia hankkeen kannalta keskeisistä ja mielenkiintoisista teemoista.5.10.2017 13.03

YHTEISÖLLISYYDEN KANTAVA VOIMA

kädet
lähde ms.fi.
Seinäjoen Kasperin kaupunginosassa sijaitseva Toimintojentalo on maaginen paikka! Siellä tapahtuu päivittäin lukuisia kohtaamisia, joiden merkitystä on vaikeaa sanoin kuvailla. Toimintojentalo toimii paikkana, jossa yli sata ihmistä käy arkisin syömässä lounaansa. Lisäksi kahvi, sämpylät ja kotitekoiset leivonnaiset houkuttelevat päivittäin suuren joukon kahvittelijoita koolle. Aamu- ja iltapäiväkahvin aikaan tilan täyttää iloinen puheen sorina, naurulla höystettynä. Kun tilannetta tarkastelee ulkopuolelta, vaikuttaa siltä, että saman ruokapöydän ääreen istumisessa on selkeästi kyse jostain syvemmästä kuin vain perustarpeidemme tyydyttämisestä.


Toimintojentalolla järjestetään erilaisia tapahtumia vuosittain 850 ja toiminnan sisältö suunnitellaan tarkoin kävijöiden toiveita kuunnellen. Tiloja hyödynnetään monipuolisesti ja luovasti. Yhdessä tekeminen näkyy monella tavalla: mummoklubilaisten kokoontumisissa, bingon pelaamisessa ja yhteislaulutuokioissa. Välillä voidaan jopa siirtää pöydät sivuun ja laittaa jalalla koreasti päivätanssien merkeissä. Talo toimii useiden erilaisten ryhmien kokoontumispaikkana ja lisäksi siellä järjestetään juhlia, kokouksia, koulutuksia ja työnohjausta. Toimintojentalo toimii myös työhönvalmennusyksikkönä ja mahdollistaa täten useita erilaisia tapoja tehdä työtä.

Viime vuoden aikana talossa vieraili lähes 115 000 henkilöä. Kyseessä on siis suuri joukko ihmisiä. Mistä oikein on kysymys? Mikä saa ihmiset tulemaan Toimintojentalolle? Sisään astuessaan voi välittömästi aistia talon tunnelman, sillä ilo ja aitous näkyvät niin talossa vierailevien kuin siellä työskentelevien ihmisten kasvoilta. Ihmisten välillä vallitsee syvä yhteisymmärrys siitä, että elämää kannattaa tarkastella positiivisuuden kautta. Tuolloin myös ihmisten erilaisuus korostuu rikkautena. Talon toiminta pohjautuu oikeudenmukaisuuteen, yhteisöllisyyteen, asiakaslähtöisyyteen, inhimillisyyteen ja tasa-arvoisuuteen. Näihin kauniisiin sanoihin on sisään kirjoitettu tärkeä viesti: välittäkää toinen toisistanne. On tärkeää haastaa tämän päivän kiireinen elämä ja pysähtyä edes pieneksi hetkeksi toinen toistemme rinnalle. Toimintojentalolla näin totisesti tehdään! Eipä siis ole yllätys, että se on valittu Yhteinen keittiö-hankkeen pilottikeittiöksi!

Jos et ole vielä vieraillut pilottikeittiössämme, tee se pikimmiten! Siellä asiaton oleskelu on sallittua! J

Tiina Lenkkeri, työvalmentaja-hanketyöntekijä

tiina.lenkkeri@seinajoki.fiPalaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi