Äitiyspoliklinikka

Äitiyspoliklinikka sijaitsee sairaalan F-osassa 0. kerroksessa.

Poliklinikka on avoinna ma - pe klo. 7.30 - 15.30.

Äitiyspoliklinikka on riskiraskauksien seurantaan tarkoitettu lähetepoliklinikka. Neuvolan kätilö/terveydenhoitaja tai lääkäri arvioi erikoissairaanhoidon tarpeen ja tekee lähetteen. Poliklinikan lääkärinä toimii synnytys- ja naistentautien erikoislääkäri tai alalle erikoistuva lääkäri. Tarvittaessa konsultoidaan sairaalan muiden erikoisalojen asiantuntijoita (mm. keuhkosairaudet, neurologia, psykiatria, sisätaudit). Seulontaultraäänitutkimukset tekee kätilö.

Poliklinikalla toimii myös synnytyspelkoihin erikoistunut poliklinikka, Sype-poliklinikka. Hal-poliklinikka puolestaan tukee perhettä raskaudenaikaiseen päihteettömyyteen.

Imetyspoliklinikka tarjoaa asiantuntevaa apua imetyksen haasteisiin. Ohjaus, tuki ja kannustus lähtevät äidin omista imetystoiveista, tarpeista ja tavoitteista. Haasteita voi olla esimerkiksi imemisotteessa, maidon riittävyydessä, vauvan lakkoilussa tai vaikkapa rintakumista vieroituksessa.

Vastaanotoille on hyvä tulla ajoissa, kannattaa myös varata aikaa mahdollisia lisätutkimuksia varten. Puoliso tai tukihenkilö voi olla mukana tutkimushuoneissa. Lapsille on varattu leikkipaikka odotustilassa, jossa he voivat odottaa isän tai jonkun muun oman hoitajan kanssa.

 

Yhteystiedot

Postiosoite

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Äitiyspoliklinikka
Hanneksenrinne 7
60220 Seinäjoki

Puhelin

06 415 4512 (osastonsihteeri)

06 415 3434 (hoitajat) ma klo 9-10, ti-pe klo 8-10

Ajanvaraus-, imetys-, hoitoon ja tutkimuksiin liittyvät tiedustelut.

Muina aikoina käytössä on soittopyyntöautomaatti.

 

Vastuuhenkilöt

Vastaava lääkäri, osastonylilääkäri Antti Saranen

Osastonhoitaja Päivi Uusimaa-Salonen