Naistenpoliklinikka

Poliklinikka sijaitsee 0-kerroksessa, pääovesta tultaessa kaksi kerrosta alaspäin äitiyspoliklinikan vieressä.

Henkilökuntaan kuuluu osastonylilääkäri, naistentautien erikoislääkäreitä, erikoistuvan vaiheen lääkäreitä, apulaisosastonhoitaja, sairaanhoitajia/kätilöitä, osastonsihteereitä ja sairaalahuoltaja. Vastaanottohuoneissa työskentelee sairaanhoitaja/kätilö lääkärin työparina. Poliklinikka toimii myös lääketieteen ja terveydenhuoltoalan opiskelijoiden koulutuspaikkana.

Naistenpoliklinikalla on erikoistettu tutkimaan ja hoitamaan naistentautien alaan kuuluvia ongelmia. Poliklinikka toimii ajanvarauspoliklinikkana, jonne pääsee vain lääkärin lähetteellä. Osastonylilääkäri arvioi lähetteen kiireellisyyden. Kiireelliset potilaat saavat ajan 1-2 viikon kuluessa. Muille lähetetään poliklinikka-aika tai tieto arvioidusta vastaanottoajasta kolmen viikon kuluessa lähetteen saapumisesta. Naistentautien päivystyspotilaat hoidetaan naistenpoliklinikalla ma-pe klo 8-14, muina aikoina synnytysvastaanotolla (P-osa).

Tavallisimpia lähettämisen syitä naistenpoliklinikalle ovat:

  • irtosolu- eli Papa-muutokset
  • vuoto- ja hormonihäiriöt
  • erilaiset kohdun ja munasarjojen kasvaimet
  • gynekologiset laskeumat
  • virtsankarkailu
  • raskauden keskeytykset
  • sterilisaatio
  • lapsettomuus

Yleisgynekologian poliklinikalla tehdään mm. ultraäänitutkimuksia, kohdunsuun tutkimuksia ja hoitoja, kohtuontelon tähystyksessä suoritetettavia toimenpiteitä, otetaan kohdun limakalvonäytteitä, arvioidaan leikkaushoidon tarpeellisuus ja toteutetaan naistentautien syöpää sairastavien seurantakäynnit.

Yleisgynekologisen vastaanoton lisäksi poliklinikallamme toimii myös lapsettomuuspoliklinikka, jossa tehdään lapsettomuustutkimuksia ja toteutetaan hedelmöityshoitoja. Koeputkihedelmöityshoidot toteutetaan yhteistyössä Tampereen yliopistollisen keskussairaalan kanssa.

Naistentautien ja synnytysten toimintayksikössä toimii seksuaaliterveyspoliklinikka, jonne on mahdollista tulla keskustelemaan seksuaalineuvojan kanssa seksuaalisuuteen liittyvistä asioista. Poliklinikalle pääsee Seinäjoen keskussairaalan lääkärin ohjaamana tai avoterveydenhuollon kautta lääkärin lähetteellä.


Yhteystiedot

Postiosoite   

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Naistenpoliklinikka
Hanneksenrinne 7

60220 Seinäjoki

Puhelin

06 415 4582 arkisin

klo 7.30 - 9.30 ajanvaraus- ja läheteasiat

klo 13.00 - 15.00 hoitoon ja tutkimuksiin liittyvät asiat

Lapsettomuushoitaja
06 415 3490 ma-pe klo 7.30-8.00

klo 7-14 käytössä on soittopyyntöautomaatti

Hoidonvaraus ja leikkausjonot
06 415 5927 ma-pe klo 7.30-15

Muina aikoina käytössä on soittopyyntöautomaatti.


Vastuuhenkilöt

Vastaava lääkäri, osastonylilääkäri Tiina Petäjä.
Osastonhoitaja Päivi Uusimaa-Salonen, apulaisosastonhoitaja Anneli Lehtonen


Käyntiosoite

F-osa 0.krs

Kartat ja ajo-ohjeet