Synnytysosasto P01

Synnytysosasto sijaitsee keskussairaalan P- rakennuksessa. Ohjeistus löytyy sairaalaan käännyttäessä. Synnytysosastolle tuleville on varattu parkkipaikat rakennuksen edestä. Ovien ollessa lukittuna soita ovikelloa. Sairaalassamme tupakointi on kielletty sisätiloissa sekä ulko-ovien läheisyydessä.


Osastolla on käytössä 6 synnytyshuonetta sekä erillinen synnytyskylpylä, jossa on myös saunomismahdollisuus. Perhehuoneita on kaksi. Tukihenkilöillä on käytössä myös oma lepohuone, jossa on keittomahdollisuus sekä kaksi nukkumapaikkaa.


Synnytysosaston vastaanotolla hoidetaan päivystysasiakkaita, joilla on raskauteen tai naistentauteihin liittyviä ongelmia. Päivystyksenä tulevat vain välitöntä hoitoa vaativat potilaat. Mikäli potilas lähetetään vastaanotolle, hänellä tulee olla mukanaan joko lääkärin tai terveydenhoitajan lähete. Päivystyspotilaan tulosyinä voivat olla esimerkiksi ennenaikaiset supistukset, lapsivedenmeno tai sikiön liikkeiden väheneminen. Päivystysaikana odotusajat saattavat olla hyvin vaihtelevia, riippuen synnytyssalin ja päivystävän lääkärin tilanteesta.


Tutustumiskäynnit järjestetään synnytyssalissa torstaisin klo 14-15. Kokoontuminen synnytysvastaanoton eteisaulassa, etukäteen ei tarvitse ilmoittautua.

Yhteystiedot

Postiosoite

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
P01 Synnytysosasto
Hanneksenrinne 7
60220 Seinäjoki

Puhelin

06 415 4726 (hoitajat)
06 415 4666 (osastonsihteeri ark 8-15)


Vastuuhenkilöt

Vastaava lääkäri, osastonylilääkäri Johanna Lehto

Osastonhoitaja Heli Mäki

Apulaisosastonhoitaja Heli Villikka