Keskussairaalan päivystys

Keskussairaalan päivystykseen tullaan lääkärin lähetteellä. Vaikeat henkeä ja terveyttä uhkaavat sairaudet ja tapaturmat hoidetaan ilman lähetettä.

Päivystyspoliklinikalla toimii ympäri vuorokauden:

  • Konservatiivinen päivystys, jossa hoidetaan sisätautien, keuhkosairauksien ja neurologian erikoissairaanhoitoa tarvitsevat potilaat.
  • Operatiivinen päivystys, jossa hoidetaan kirurgista hoitoa vaativat potilaat. Siellä hoidetaan myös lasten tapaturmat ja muuta kirurgista hoitoa vaativat lapsipotilaat.

Korva-, nenä- ja kurkkutautien päivystyspotilaat hoidetaan virka-aikana korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla, Korva-, nenä- ja kurkkutaudit. Erikoisalan ilta-, yö- ja viikonloppupäivystys hoidetaan päivystyspoliklinikan operatiivisessa päivystyksessä.

Lasten päivystyksen ilmoittautuminen toimii päivystyspoliklinikan ilmoittautumispisteessä. Lastentautien lähetepotilaat lukuun ottamatta lasten kirurgisia sairauksia ja tapaturmia hoidetaan omassa yksikössään lastentautien osasto B 21:n yhteydessä Lasten päivystys (Kantasairaala 2.krs, Hanneksenrinne 7).

Naistentautien ja synnytysten toimintayksikössä on aktiivipäivystys. Sekä gynekologiset että raskaana olevat potilaat katsotaan päivystysaikana synnytysvastaanotolla, Synnytysosasto. Virka-aikana naistentautien potilaat katsotaan naistentautien poliklinikalla ja raskaana olevat synnytysvastaanotolla.

Silmätautien päivystyspotilaat hoidetaan silmäkeskuksessa, Silmätautien toimintayksikkö ja klo 15 jälkeen sekä viikonloppuisin Tampereen yliopistollisen sairaalan silmäklinikalla.

Psykiatriset päivystyspotilaat otetaan vastaan Törnävän sairaalan akuuttipsykiatrian poliklinikalla, Akuuttipsykiatrian poliklinikka.

Mikäli sinulla ei ole lähetettä ota ensisijaisesti yhteyttä omaan terveyskeskukseesi, Terveyskeskukset. Suurin osa päivystyksellisistä vaivoista pystytään hoitamaan terveyskeskuksessa.

Terveyskeskuksesi ollessa sujettuna soita ennen keskussairaalan  päivystykseen lähtöä puh: 06 415 4555.

 

Hätätilanteissa soita 112.Tärkeät yhteystiedot:

Yleinen hätänumero

  • 112

 

Puhelinkeskus (klo 7-21)

  • 06 415 4111

Päivystyspoliklinikka (24h)
suora numero klo 21-07

  • 06 415 4555

Synnytysvastaanotto

  • 06 415 4726

Päivystysesite
Päivystys uudistuu 1.1.2015 alkaen