EPSHP

Ajankohtaista

Etelä-Pohjanmaalla tuberkuloosiseulonnat jatkuvat

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin tammikuussa tartuttava keuhkotuberkuloosi, jonka vuoksi selvitettiin altistumista lähipiirissä, päiväkodissa ja Koulutuskeskus Sedussa. Kontaktiselvitykset jatkuvat edelleen.

Lue lisää

112-tapahtuma Torikeskuksessa 10.2.2017

Seinäjoen yläkoulujen oppilaat saivat ammattilaisten antamaa elvytysoppia Seinäjoen Torikeskuksessa järjestetyssä 112-tapahtumassa. Maallikkoelvytystä harjoiteltiin Mini-Anne-elvytysnukeilla, jotka lahjoitettiin Seinäjoen yläkouluille tapahtuman jälkeen. Torikeskuksen elvytystapahtuma oli osa 112-päivää, jota vietettiin koko Suomessa 11.2.

Lue lisää

Haluatteko osallistua geenitiedon ja elämäntavat yhdistävään terveyskäyttäytymistutkimukseen?

Haemme vapaaehtoisia, 40-60 -vuotiaita miehiä ja naisia ravitsemus- ja geenitutkimukseen, joka toteutetaan Seinäjoella. Tutkimus toteutetaan monitieteisenä, usean yliopiston ja toimijan yhteistyönä ja siitä vastaavat Luonnonvarakeskuksen genomisen ravitsemuksen professori Raija Tahvonen sekä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Hannu Puolijoki. Tutkimuksen rahoittaa Suomen Akatemia. Tutkimuksessa selvitetään kolesteroliaineenvaihduntaan sekä sydän- ja verisuonitauti- ja Alzheimerin tautiriskiin vaikuttavan APOE-geenin, ja siitä annetun tiedon vaikutusta osallistujien elintapavalintoihin. Samalla tutkitaan vaikuttaako geenitieto fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Tutkittavien tulee olla perusterveitä (ei mielialalääkitystä eikä todettuja syöpä- maksa- tai munuaissairauksia, verenpaine alle 140/90 (lääkitys sallitaan), painoindeksi alle 35, kokonaiskolesteroli alle 7,25 (lääkitys sallitaan), paastosokeri alle 7, perusverenkuva viitearvojen rajoissa), mutta lipidiarvot saavat olla hieman koholla. Tutkittavat valitaan haastattelun ja paastoverinäytteen tulosten perusteella.

Lue lisää

Sairaanhoitopiiri aloittaa lasten ja nuorten kotisairaalatoiminnan

Tammikuun kolmannella viikolla starttaava lasten ja nuorten kotisairaalatoiminta on uusi palvelu, jolla helpotetaan perheen arkea lapsen sairastaessa. Sairaan lapsen hoito aiheuttaa perheille monesti paljon huolta ja järjestelyjä. Joskus useamman lapsen perheissä voi jopa molempien vanhempien poissaolo työstä olla tarpeen. Kotisairaalan avulla pystytään helpottamaan perheen arkea, vähentämään sairaalamatkoja ja -päiviä ja vähentämään myös sairaalainfektioita, kun hoito tapahtuu lapsen kotona.

Lue lisää


Potilaan hyvä hoito
Ajo-ohjeet ja pysäköinti
Meille töihin

Mediasta poimittua
Tärkeät yhteystiedot:

Yleinen hätänumero
112

Puhelinkeskus (klo 7-21)
06 415 4111

Päivystyspoliklinikka (24h)
suora numero klo 21.00-7.00
06 415 4555

Synnytysvastaanotto
06 415 4726


Hyvis.fi
Hyvis – terveydenhuollon sähköinen asiointi

Palaute
Anna palautetta

Kanta.fi
Potilastiedon arkistoon liittyminen Etelä-Pohjanmaalla

blogi

Uusin: 16.2.2017 8.59


     [kirjautuminen]